Anotace: METYLALKOHOL - záměrně jsem zvolil nejnavštěvovanější literáckou kategorii, věřím že mi bude odpuštěno
Etikety lahví, které policisté našli u lidí,
kteří se otrávili metylalkoholem.
Podle chuti nápoj s metylalkoholem nepoznáme. Také příznaky se zpočátku neliší od otravy alkoholem, nejdříve jsou příjemné – dobrá nálada, zlepšení sebedůvěry, později se dostaví bolesti hlavy a zvracení. Postižené osoby mají široké zornice, které nereagují na světlo. Otravu metylalkoholem mohou prozradit typické poruchy zraku – rozmazané vidění, výpadky zorného pole, poruchy rozlišení barev, později osoby upadají do bezvědomí.
Úspěch léčby závisí na včasnosti, kdy je zahájena. Jako protijed se používá alkohol, který se podává i po několik dní, často souběžně s použitím hemodialýzy, tj. umělé ledviny, která odstraní z těla metylalkohol i jeho toxické metabolity, poškozující sítnici a optický nerv.
Důležité je vypít kvalitní alkohol a to co nejdříve, když vznikne na otravu podezření. Podává se v dávce 1-2 dl 40% alkoholického nápoje, který lze zředit vodou nebo džusem, pak je třeba rychle kontaktovat záchrannou službu.
Volejte 224 91 92 93 nebo 224 91 54 02
.
mám v demižonu dvacet roků starou slivovici...jdu ji tedy vylít,neboť nemá označení a kolek...z preventivních důvodů volám na číslo už nyní...
značka...konzumentka bulvárního tisku...:-))
19.09.2012 18:30:26 | střelkyně1