Otevřela jsem knihu
a začala v ní číst.
V prstech klouzal mi
lehce každý list.
Já začala v ní listovat
a bylo jisté hned,
že tu knihu budu milovat,
že změní celý svět.
Stránku za stránkou
znovu a znovu,
odtrhnout oči sotva z ní mohu.
Tak milé je čtení v ní,
nač čekat až se rozední.
Obrázek každá strana nese
a všude krásná slova.
Jak že ta kniha jmenuje se
a proč v ní číst chci zas a znova?
Tou knihou tvoje tvář,
inkoustem tvé řasy
a slova - vrásky na ní.
Jsem slepec, který světlo hledá,
na tvé tváři, svojí dlaní...
milá Pittoresque, jedna z nejlepších, co jsem kdy četl...super nápad, super provedení...hlavně cítím obrovskou něhu v této básni...poskládání slovíček ve větách je "erste Sahne"...v
05.02.2021 14:27:51 | mapato
Tváře jsou zrcadlo :)
30.01.2021 09:01:48 | cep2
Kéž má každý knihu svou
stále s láskou rozečtenou
Krásné čtení, milá Pitt (*)
29.01.2021 23:25:17 | Emily Říhová
Tohle je moc krásné milá Pittoresque;) *ST
27.01.2021 18:11:27 | jenommarie
Tak si hltám se zájmem hezky řádek po řádku...s poslední strofou zjišťuji, že je u tebe vše v pořádku :-) Laskavé čtení, milá Pittoresque :-) Moc se mi líbí :-) ST*
27.01.2021 16:22:04 | Majda