Anotace: Opět ta samá chvíle, ten samý mládenec, hluboký cit a začátek jara.
Sbírka: Od nočních dešťů k svěžímu ránu
2022
Zdá se mi to jako sen - vidět tě opět znovu.
Mračna se nad Prahou stahují,
chladný duben line se ulicí;
s hlavou v oblacích a nohama v podpacích
v ústech sladkou hořkost převaluji
- tu co Jemen s Etiopií světu dali.
Stojíš tam sám, o institut opřený,
s cigaretou, v zamyšlení ponořený
a tvůj úsměv zastoupí dnes Slunce,
když pohledem zachytíš,
jak díky osudu kráčím k tobě
a přitom namířeno jsem měla k sobě.
Oči se dotýkají, úsměvy promlouvají
duše se třepotají, srdce tlučou v Jednotě,
svět padá nám k nohám, zdá se tak nicotný,
na ničem nezáleží, na ničem, co je kolem,
- a já v hloubi duše vím, že to není jen můj dojem.
Slova něhy se ve mně vzdouvají,
avšak rozum mi brání
vykřičet lásku z výšek pálených střech
tak, že pošeptám ti ji do ucha.
Kráčíme mlčky, konkludentně
i v ostýchavém hovoru
po Opletalově ulici směrem dolů.
Jsi jako já nesmělý
- probořit hráz totiž není věc jednoduchá,
ale věz (pokud v tobě se nemýlím),
že má láska je s tvou totožná,
jen chodí v trochu jiných šatech.
Tvé modré oči za obroučkami brýlí,
mé rudé rty,
tvůj rolák pod koženou bundou,
můj svetr a žluté kalhoty.
Není čeho se bát.
Obejmeme se tedy?
Nebo půjdeme dál?
Ták Etiopie je pravlast kávy.. :-) a dodnes je etiopské Sidamo jedna z nejlepších. :-)
12.12.2022 18:08:55 | La Suneteto
Náhodou, mě se to líbí i konkludentně. Průšvih je, že málokterá kavárna umí sqělý káfčo. To pak nadšení z budoucího opadá, snad "dámy" prominou.
Ledaže by ta konkludence byla stvrzena vlastní krví, to by byla jiná...
01.12.2022 15:34:14 | lesan-3
...pěkně napsaný, líbilo se mi...;-)jen tu romantiku mi trochu pošramotila právničina, slovíčko konkludentní fakt se do básně takovýho typu nehodí...
30.11.2022 15:45:16 | Marten