PRAŠTĚNÝM SUDIČKÁM
čím dál klikatí se naše stopy
tím jsme si vzdálenější čím zároveň i bližší
navzájem vrchnost svébytná i věrní poddaní
v té absurdně bezhraniční říši
co jsme si spolu vyvzdorovali
na sudičkách nejspíš přiopilých
svobodné území si denně vytyčujem
v trvalém hledání sebe sama
abychom si vždy zas stejně zbyli
tak samozřejmě
jak i bez ptaní už oba dobře víme
že jsme se pro sebe narodili
Praha, 13.1.2024
https://www.youtube.com/watch?v=9FE3o_ytoDk
Bohumil Němeček: Láska je box.
27.01.2024 22:20:40 | Kaprikorn
V pojetí olympijského vítěze v boxu tomu rozumím. Já ji vnímám spíš jako takové lehké pošťuchování, při němž krev z nosu zrovna téct nemusí ;-))
27.01.2024 22:46:00 | Amonasr
Napsala jsem komentář a spadlo připojení, to teď pořád, asi že pohraničí. Já jen, že mohlo být hůř, kdyby došly sudičky, co byly u Šípkové Růženky... :)
13.01.2024 22:13:37 | tide
.....Je skvělé si to plně uvědomit,protože pak ten pociťovaný hluboký vděk je plně oblažující zevnitř......vzpomeneš si a tak nějak se Ti samovolně přimhouří oči a ústa se jemně usmějí....u Tebe řekla bych tak nějak mimoděk,náznakově,o to více "labužnicky"a vroucně......a rozlije se po těle takové zvláštní teplo.....takové,co zahřeje duši.........a to chvilkové zasnění prostě nastane,ať se děje,co se děje......A pokud jsem Pepo s těmi pocity ,tak říkajíc za Tebe, úplně mimo mísu,tak nevadí....aspoň jsem se chvilku zasnila já.....Ji./úsměv/P.S.A ze srdce Ti to přeji...P.S.Hezky jsi to v básni zprostředkoval...
13.01.2024 13:08:10 | jitoush
Napsala jsi to, Jitko, moc hezky - blaženě se při tom usmívám, díky :-)
13.01.2024 17:09:16 | Amonasr