Všude kolem roste pýr,
kopřivy a jiný hvozd.
Uprostřed rozvalin
zazpíval nám taky kos.
Na návrší, kde jsou ruiny,
duje, píská severák.
Pod zeminou leží urny,
jiné duše čekaj na zázrak.
Staré základy kaplí a kostelů
znají zdejší historii.
Vzpoury sedláků a rebelů
a neřestnou sodomii.
Zdrancované vypleněné vesnice
v kobkách lidé umírají.
Plné jsou temné věznice,
na tortuře vězně zpovídají.
Církev upaluje kacíře,
všude samí oběšenec.
Cizince obracejí k své víře,
z hvězdáře se stává utečenec.
Doba teroru a moru nastala,
není už cesty zpět.
Hurá, smrt nás dostala,
než živit tenhle temnej svět.
Všude je bolest a nenávist,
na zdech visel krucifix.
Dávej pozor na závist,
než tě pozře řeka Styx.
29.09.2007 13:27:00 | jehlaspichlas
Jarko, proboha - jestli se bude pořád jen smát, tam my ostatní ohluchneme...! :-D
26.09.2007 23:49:00 | G.P.
a co zámky otevírat, to by nebylo lepší a studánky..už se na vás těším, budem se pořád smát a smát a těšit se ze své přítomnosti...
26.09.2007 16:45:00 | Jarky
Poeticky jsi to vyjádřila...nechci aby mi bylo patnáct,jen chci mít ten pocit, co tehdy...že všechno je jednoduché, samozřejmé a plné naděje...dát dolů ze zad ten přecpaný pytel.
26.09.2007 14:50:00 | Aglája
Chci ti přát plnou sklenku,
po zimě tě vidět venku,
jak hledáš poklad pod duhou.
Chci ti přát drogu z něhy,
a nezpevněné v nivách břehy,
kde spát lze s sluncem nad hlavou.
Chci ti přát věčné mládí,
byť by život tryskem pádil,
a na trati správné návěstí.
Chci ti přát vodu co pění,
a jedny ruce k pohlazení,
a jednu náruč pro štestí.
Tady vidíš, co to dělá, když veršuješ a rýmuješ...
26.09.2007 12:55:00 | Daniel S.