dobréj kámoš to se šikne na hloubce Tě ochrání a vlásky pentlama ozdobí...tož ať to vydrží..
02.05.2008 12:19:00 | jedam
Vodníka,kamaráda mít,nevídáno
a přichází k tobě ráno?
s šosu nakape na kávičku
zdravou čistou vodičku.
A když večer u rybníčka
sednete si do trávy
hezky se na tebe kouká
vypráví ti příběhy.
A ty potom píšeš básně
moc pěkné a dojemné
také tu o vodníkovi
číst ji je moc příjemné.
30.04.2008 18:44:00 | s.e.n
Též já byl jeho kamarádem,
nejeden jsem mu hrnek dal
co unaven nad časným ránem
houbař v lese zanechal
Letem od pramenů z dálek
avízo včas jsem mu nes,
co pochytil jsem od Rusalek,
přehradu že stavěj kdes
Pomoh jsem mu duše schovat
když k jiným rybníkům se bral,
tam ježibabu pozdravovat
důrazně jsem mu přikázal
To vyřídit prý bude snadné
odkud přišel vždyť ona ví,
z lesa slov kde dosud vládne
starý hejkal vešový
***
J.s.
30.04.2008 18:15:00 | j.c.
Cecilko, básnička je vskutku půvabná. Přeji hodně štěstí tobě i vodníčkovi.
30.04.2008 14:34:00 | danaska