Dovolená
Anotace: Dovolil vám někdo letos dovolenou? Nebo jste si ji dovolili vzít? To si teda nedovolujte :)
Chřestění rolniček
za plotem stonehenge
změnilo celý život krasobruslařky
k nepoznání.
Na půdě starého domu
zpívali o slávě proroka
-prosím vás komu?
Děti apoštolů a heretiků
se dnes sešly v
hospodě na rohu,
aby se podívali na fotbal.
A pro tvou slávu
krvácela Matka Země
s radostí.
A pro tvou slávu
stoupaly vody
a řetězy se třásly
v odporných představách lidskosti.
Kam jdeš, můj pane?
Nakrmit maso vlastní krví?
V kožených křeslech
s lehkostí tak nesnesitelnou
chvěli se zimou a sebepohrdáním.
Kdo?
Už nevím, odcházejí...
Všichni už odešli.
Možná se k nám jednou vrátí
z dovolené.
A pak budou vyprávět,
co viděli na cestách.
V podivných krajích
ze snů melancholiků
i ve vlastním
či kolektivním
vědomí.
Nevěřte jim.
Jazyky z lišejníků a plné jedu
za zpěvu němých
lidojedů.
Přečteno 293x
Tipy 7
Poslední tipující: ewon, drsnosrstej kokršpaněl, před zkroucením, Triffid Kolbe, Lota
Komentáře (1)
Komentujících (1)