Chvíle
Cítím tu vůni lipového dřeva.
V dlani mám hrst
jak říkám -dlabin
Sedím v zaprášené dílně
v křesle po dědovi,
a na ponku se vzpíná
nádherný kůň.
Dýchám zhluboka.
Ruce se mi chvějí.
Dívám se,
na ten zázrak zrození,
krásy
z lipového dřeva.
Ach...
Smést jeho kousky z klína.
Kapku terpentýnu,
plátek vosku,
malí štětec.
Pak?
Postavit ho,
né k mlýnu.
ale do Betléma…
Tvá báseň je inspirativní a krásná…:o)
11.11.2008 11:22:00 | kouzelníček
Hmmmm....1* parádní dílo chválím...
šmankote robot že prej THC to jsou mi věci...
10.11.2008 23:23:00 | jedam
...každý náš den je špalík lipového dřeva..jednou lžíce se v něm skrývá,...jindy parket pro dva malé střevíčky..
10.11.2008 16:46:00 | Mario de Janiero