Pověz mi
Anotace: První sloka je nezvedená...
Nadechni se. A pověz mi
cos viděla. V tom nádechu
se vesmír dvakrát prolomí
s tebou do mechu.
Věříš přece, že dech dává
trochu síly. Pověz ty mi
o vodě, jež vyprchává
přede zraky mými, tvými.
Teď vydechuj. S vzduchem do mě,
jinde plýtváš. Nadechuji
tě rád, čistě, lehce, skromně.
Ó, teď na řece dechu pluji.
Přečteno 363x
Tipy 15
Poslední tipující: Koskenkorva, drsnosrstej kokršpaněl, Rolnička, UCET KE ZRUSENI, gentoo, kikis, prostějanek, Štířice, myší královna, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (3)
Komentujících (3)