Z b y l a
jsem z posledních
naivního druhu trosečníků
Měla jsem nohu přes nohu
a snad kdybych se nezasnila
tak vůbec nenapad´ by sníh
a kdybych do rukou pak nevzala si dýku
a nerozpárala s ní oblohu
tak zemi neprobudí svítání
a kdybych neměla svou vláhu
tak půda popraskala žárem
a kdybych srdce neschovala do tkání
tak naruší to jistou rovnováhu
a vůně jehličnanů zmizela by s jarem…
A neměla jsem pocit
že jsem útočištěm pro jiné
A neútočila jsem ani na své nitro
Možná, že pomník kamenný by procit
když sbírka muzejní se vůní rozvine
v tom čase strnulosti, co se náhle pohnula
/ a nebyla to Fata Morgána /
To jen On skočil na planinu
s výrazem konzula
a myšlenku měl chytrou;
že promísíme diadém a lícoví
/ od noci do rána /
Já udělala přemet tam a zpátky
/ a svět vyzvracel kocovinu
točna se opět pohnula
a život udělal krok vratký /
…čekal, co na to odpovím…
Já se jen podívala, co to v dálce blýská
A trpělivost ochutnala z blízka
A mírnost stiskla do retů
A pružnost do klína
Měl příchuť dobrých buketů
Co chutě prolíná
A v ruce kůl s cedulí: Nerušit
..našli jsme štěstí ve vášni a vášně epifyt..
02.02.2011 13:55:00 | šuměnka
tebe si ordinuji jako lék. Dnes mám čtyři dávky a je mi skvěle. Děkuji..ST!
31.01.2011 20:35:00 | hašlerka
beze slov ST jít či nejít zůstat či nezůstat zachránit či nezachránit
31.01.2011 16:08:00 | Helena Lovecká
sedím na vrcholku modřín
a jen tak si brebentím
pro sebe
nebe
je
mrazivé
snad i veselé
zkřehlé jak jahodová drť
na lžičce
dnes ale neochutnám
mám totiž půst
za život..
za smích..rozčeřený v oblacích
querído viento suave..
31.01.2011 08:16:00 | Mbonita