My a druhá civilizace
Anotace: ...třeba je to blízko...nebo je to hloupost... podle mne se tady názory různí
Ze země, z které se zvedá mrakodrap,
z lvího prstu, z kterého vyjíždí smrtící dráp,
rychlostí nezřetelnou, z nebe tyčící,
uhání raketa, světelné roky ničící.
Ve vesmírném prázdnu neplatí gravitace,
nahoru – dolů – doleva - doprava,
mimozemšťanky neznající menstruace,
i zde se vydává doktorská výprava.
S rozpaky a hlavou plnou dojmů,
nabiflovaní studiemi s ohromnou škálou pojmů,
to úsilí poznat civilizaci, která je ve vesmíru s námi,
to zato přece stojí,
držte si klobouky dámy a páni,
vesmírná blízkost nás přece pojí.
a možná spojí naše zájmy
v účelné seznamování
…a možná taky v krvavé řádění…
místo poznávání a svádění
Přečteno 321x
Tipy 16
Poslední tipující: labuť, Mbonita, Gabrielle, Sladkalu, hašlerka, Květka Š., Tamara, Agniezka, Jiná, Helena Lovecká, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)