až se zas jaro přikutálí
pryč bude mráz, co v zimě pálil
pak se mě horké léto zeptá:
tak co, nechala ses hodně zdeptat
podzimem, když na čas přešel v chmury..
zimou, co psala párou z huby?
a já mu řeknu: léto milé
nejedna láskyplná chvíle
víc než ty mě v zimě hřála
tak pročpak bych se depkovala?
a takovou zimu přeju všem
krásné Vánoce i Štědrý den
Silvestr, co hlavu nerozbolí
a každé kolečko na to pravé místo do soukolí