Namažeš si toast marmeládou
lžíci necháš v cukřence
zatímco hrnek s čajem stojí
opodál.
A malíř mezitím vylije barvy
ranního svítání.
Je to jako nezažitý déjà vu.
Jako když máš pocit
že už to život prostě
přehání.