Měla studené dlaně
a na jazyku všechny citáty
o dobré i zlé stránce
lidí
a života
cítila jeho ruce na ramenou jen tak
mimochodem
aby byla kulisa dotažená do detailu
prostě aby byla
občas mám pocit
že i jednorucí umí tleskat
smála se a dívala se skrz
cizí těla
jako by se dívala kaleidoskopem
na barevné střípky
momenty
života po životě
Ta druhá strofa mi moc nesedí, ale zase naopak ta třetí je skvělá, takže celkový doje z díla je hezky vyvážený.
Nedá mi to, musím se zeptat, kde čerpáš inspiraci? Přichází sama, nebo ji hledáš? Či jiné zdroje? Tyhle poslední tři básně, co jsi přidala (a jespíš i další, co jsem ještě nečetl) jsou vyloženě ze života a už jsem ti to psal u jedné s tvých starších děl. Na to, kolik ti je, to vše vnímáš a prožíváš a hlavně i pak předáváš "na papír" až neuvěřitelně dospěle. A je to hodně, hodně dobré ;-)
15.04.2015 18:05:53 | Miro Sparkus
Děkuju :) Většina je ze života, minimálně je impuls momentální nálada, pocit...
16.04.2015 21:26:21 | Elisa K.