U sklánějící se vrby..
.
jarní léto vystřídal vlahý déšť
probouzející zemi zelenou svěžestí
i ty jsi vystřídal psavých cest
k lístečkům tichosti
minulých pár dní
mizels u vody
za hospodou v bažině
občas cestou někdo šel
pozdravit úsměvy
anebo taky ne
a ty myslel zdali jaro vodí
někdy padající do bláta jindy se jas brodí
a tak jsi vytvořil podél cesty přes blata
stružku k potoku
pokračující kamennou tůní
u sklánějící se vrby…
.
I stalo se
v den před sv. Jiřím
dívka v modrém
bludička s černým psem
„dobrý den..mohu vás tady mezi vrbami rušit..
jdu si pro proutky…“
„dobrý..proč by ne..“ ozvalo se od kluka v rozervaných riflích
celého zabláceného …“… já jen odvodňuji smutnou krajinu…“
dívajíce se na blond stvoření
toužící sluncem rušit zdejší přítomnost…
„a opatrně..když budete blízko…“
„já mám nepromokavé boty“
a nepromokavé srdce?
„vlastně na co proutky..budou u vás velikonoce.. nebo
píšťalky vyrábíte ve velkém ?..a pes jde do bláta…“
„on může“ pravila tichým sametem…
„a proutky mám do školky na výzdobu
už jsem chodím nějaký čas…“
…
Nepromokavě poletovala tu a tam okolo vrb
jako modrá vážka které sis nevšímal
neboť tvé poslání pro tento den
již mělo jasný cíl
i lovecká chvilka opřená o kmen
sotva by spočítala polibky blatouchových princezen
přítomnost modré vážky tě držela z hvězd
zůstat dokud tu bude
až nastal soumrak bez červánků že ještě přijde..
stružkou teklo snad celé moře vod
jestli ano či ne
zatímco různí spokojeně procházeli okolo..
tam v mokřinách zrcadlí se kamenná tůň
občas pokukující cestou jestli náhodou věří
v prodloužený čas
a teď pro nekonečna šeravý
modré orchideje
doufat i ve
vlaštovky prostřihávající nebe
když tak tiše a tiše se snáší déšť…
Přečteno 283x
Tipy 15
Poslední tipující: jitoush, Jort, mikrojimbo, Avola, Romana Šamanka Ladyloba, hanele m., Nikita44, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (4)