Sbírka: Telo kameňa, chlieb zeme
Nazval ma sfingou,
mňa, čo chcem byť len riekou,
plynúť s ľahkosťou
rozpustená v hlbinách
významov slov.
Mám vraj v očiach oázy
a piesočné búrky na jazyku
ty nevidíš....
som len žena
pomalá a opatrná,
čakajúca kým ma
tvoje otázky ako smŕšť
zvetrajú
a odkryjú
všetky sladké tajomstvá.
Možno som sfinga....
záhada,
na ktorú neexistuje riešenie
len kamenná tvár,
čo mlčí, keď búrky
na dunách vyhrávajú,
ty kráčaš bližšie,
ale každý krok je vzdialením.
Alebo len zrnko piesku...
čakajúce na svoj hlas
aby sa našiel
v tisícke, miliarde takých
ako my.
...Pěkně jsem si pobrala...a ještě ten slovenský jazyk.....lahodný.....Ji./úsměv/
10.11.2024 22:22:55 | jitoush
Úžasné dílko.
Jeden pro druhého jsme záhadou, Pettie,
přibližujeme se sobě, vzdalujeme, tápem, hledáme, nacházíme, něco z nalezeného musíme odhodit, když to neuděláme včas, poraní nás to...
Moc ráda jsem se do tohohle začetla.Velmi oslovilo, děkuju:-)*
10.11.2024 17:01:24 | cappuccinogirl