V krabici s ústřicemi tiše spí
perly, které se v noci promění
ve hvězdy nad přístavem. Z ledových
vitrín stoupá dech starých moří.
Rybář váží úhoře na vahách,
pod jeho prsty klouže čerstvá ryba.
V šupinách se třpytí sůl a čas,
možná i příboj dávných oceánů.
Za pultem někdo krájí tuňáka,
nůž blýská mezi ledem. Je to jen
odraz zářivek, nebo měsíční svit?
Večer pak trhovci složí zboží,
a když zamykají, zdá se jim,
že slyší v bednách šumět Atlantik
či sargasové moře...
25.11.2024 09:40:06 | jort1
..kandidát na rezervaci.. jak mi nedávno cvrnkl nějaký článek do oka a nejde než nesouhlasit. Díky za zastavení
26.11.2024 04:28:48 | Ywach
ve světě, kde není co více brát
by tohle šumění mohli i prodávat;
za stovku šumění Černého moře
a za pět dozvuky Tichého oceánu
příboje z Rudého byly by včetně bouře
za tisíc při akci i s křikem kormoránů
a pak ten Atlantik, co v bednách zašumí
to je TOP - na ten si vydělat našinec neumí :))
25.11.2024 08:43:58 | šuměnka