Krajiny
Smělé oči pátrají v nahé krajině
Kde kapky vína horkost chladí
Přesto se tváří nevině
Když cesty tajné směle hladí
Živé ruce, svádivé nezbedné
Našlapují tak něžně
Jako když motýl na kůži usedne
V tu ránu závrať svět sežne
Horko se krajinou rozlévá
Krajiny vlní se jak klubko hadů
Jak řekl by něžný poeta
Trhají ovoce zakázaných sadů
Nedbaje hrozby vyhnání
Ukusují z plodů hříchu
Sametem noci spoutaní
Milují tajemnou příchuť
Minut, které jak hodiny
Skončit už nikdy nechtějí
Jen dvě hořící krajiny
Ve světě živých nadějí
Komentáře (0)