Anděl
Anotace: I anděl může zabít...a pak musí platit...
Oslnivě bílé vlasy,
zářivě bílý šat...
Vzdáleně tu vnímá hlasy,
nechce se otočit vzad...
V rukou svůj poklad svírá,
svou zlatou svatozář,
rudé slzy z tváří si stírá,
vzpomínajíc na jeho tvář...
Anděl...bývala...
nyní už není...
jak ráda by si pozor dávala,
kdyby věděla co všechno se změní..
Za lásku, co sama stvořila,
muž o život přišel,
svou vinou toho člověka zabila
i vinou citu, co mezi nimi vzešel.
A nyní sama svůj trest prožívá,
v bělostných rukách zlatý kroužek drží,
za skutky se platí - tak už to bývá,
sedí sama nad černou strží...
Cítí smutek a žal,
cítí bezradnost a samotu,
ví že život si kvůli ní vzal,
co hůř...cítí prázdnotu...
Roní slzy, ne však slané,
anděl pláče slzy rudé,
pláče krev toho, jenž mu srdce bylo vzané
a svůj trest si odpykává krutě...
Svatozář jí v rukou vyhasíná,
za chvilku se rozplyne
i její existence pomalu zhasíná,
její svitek života se tiše zavine...
Tak zase svět o anděla přišel,
kvůli čemu?
Kvůli citu co se mezi dvěma dušemi našel,
kvůli citu nepřatému...
Cítí jak jiskra života v ní slábne,
jak ruce jí zprůhlední,
slyší jak poslední slza krve ukápne,
a pak i ona přestane vnímat časy roků, měsíců a dní...
Přečteno 508x
Tipy 25
Poslední tipující: Isquieasuus, kikis, Kes, Martas1985, Ještě dítě, AyA Ones, sluníčko sedmitečné, Squat_the_world, Sadistic Soul, Dejdarek, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)