Tichý plač
Slnko ohnivú guľu pripomína
vietor na plote svišťal
do organových píšťal
večer slnečnice stína.
Tak bezúhonne kvitnú v nás,
hľadám vlastný obraz utajený v nich
hĺbkach veľkých rozvážnych
krása všetkých krás.
Chránim si ich, lepšie ako amulet,
kým dotkne sa ostrie hebkej kože,
kým život v sebe, ako zatváracie nože
skryje čepeľ vlastných bied.
Přečteno 425x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Petbab, Frr, Lůca, jitoush
Komentáře (3)
Komentujících (3)