Mám tě moc ráda,
nechci tě ztratit,
co bylo dřív ale
nedá se vrátit...
Obě jsme dneska
dál, než jsme byly,
známe se přece
už nějakou chvíli...
Ne, nejsi jiná,
to já si nemyslím,
jen nezvládáš hrát svou
hru o níž dost už vím...
Těžko je poslouchat
jak jsi se změnila,
není to pravda,
ani lež nemilá...
Celé dny v kuse
masku nemůžeš mít,
je toho moc a ty
ji musíš odložit...
To neznáme možná,
proto jiná snad se zdáš
vzteklé zlé pocity,
chtěla bys, neskrýváš.
A víš co, Alenko,
víš, co ti povím?
Neuhnu před tvými
naštvanými slovy...
Nebudu utíkat
od tebe nikam,
prostě tě ráda mám
a to teď říkám.
Tak si buď protivná,
to každej někdy je,
tak si nás všechny
pošli i do háje...
Stejně jsi naše,
i tohle jsi ty,
radši znát, než neznat,
tvé pocity...
Z bytu teď máme
trochu zónu válečnou
moc chtěla jsi ukázat
jenom milou tvář svou...
No, tak to nejde,
i o tom lidem říkám,
taky jsem jednou andílek
a pak semetrika.
Každý je jing a jang,
černá i bílá,
nebyla bys člověk,
kdyby ses nezlobila.
Před rokem jsi byla
ke mně hodná jen,
a měla jsem tě ráda,
fajn byl každý den.
Dnes máš tady všeho dost
a já to z tebe poznávám,
je to těžké pro nás obě
a jako dřív tě ráda mám...
Jen těžko tě můžu
o tom nějak přesvědčit,
už věřit nejde,
srdce jenom tak vyléčit...
To nevadí, zas bude líp,
a jednou se to podaří,
nebuď smutná, Alenko,
teď ti oči nezáří...
Můžeš tu zůstat,
víš, že my to chceme,
ale když půjdeš,
dveře ti nezavřeme...
Ani jedna varianta
není značka ideál,
nevadí, však my to zvládnem
společně půjdem i dál.