Anotace: Všichni svatí louku střeží, bílé mraky nebem běží.
Všichni svatí louku střeží,
bílé mraky nebem běží.
První kapka krve leží
pod starými břízami.
..
Z němých úst, zabitých láskou,
zní otázka za otázkou.
Druhá kapka krve leží
pod vysokou diviznou.
...
Smutná tvář na smutném těle
nikdy víc se neusměje.
Třetí kapka krve leží
na květenství jetele.
...
V prázdných očích zapadlých,
nebe se teď zrcadlí.
Mrtvá dívka tiše leží
mezi zlatým kapradím.