Jsi jako loďka uprostřed moře.
Náruč, co zažene každičké hoře.
Jsi kvítek rozkvetlý v národním parku.
Statečná jak kdysi Johanka z Arku.
Jsi vločka na Štědrý den padlého sněhu.
Polibek na tvář, co rozdává něhu.
Jsi kůň, co v touze uprchnout se vzpíná.
Tak strašně lidská a přece tak jiná.
Jsi možná zakletá z pohádky princezna.
Nikdo netuší, kdo jsi a přece tě každý zná.
Jsi duše zrozená z vílího prachu,
Do doby smutné, do doby plné strachu.
Jsi jiskra ohně, co i v dešti plane.
Vždy schopná jít, ať co chce se stane.
Jsi pohled poslaný od drahé bytosti.
S láskou a vírou, se špetkou lítosti.
Jsi poklad tajemný, co dal jedné holce cíl.
A můj lék na všechno, má-li mi dojít sil…