Jitřní chlad oblizující tělo
které se stydlivostí chvělo
líbáno tupými paprsky slunce
s myšlenkou svobodnou
toulavou
Azurové nebe bez mraků
lýtka líbají kvítka zázraků
uši hladí šum křídel motýlích
jako když přejedeš prstem
po těle jemné strunce
Duše vypustí bílou holubici
na znak dalšího smíru
dokud se znovu nedostaví
temného soumraku presumpce
Slzy očistce obraz rozklíží
v očích odemyká se
těžký zámek na mřížích
Je krásné žít
spatřit tu krásu
zachytit ji v srdci
veškerou ji velebit
..ST..
Nádherná fotografie ke Tvé básničce.Ta je Kubíno Tvá z toulek přírodou? Sálá z ní nesmírná energie,kterou cítím i ze Tvé básně,která je opravdu krásná.
17.04.2020 23:38:27 | Jaruška
Mnohokrát ti děkuji.
Fotografie není z mých toulek přírodou. Je vypůjčena z internetu. :-D
Když jsem v přírodě, raději si vychutnávám plným douškem každý okamžik. :-))
09.07.2020 20:12:39 | Kubíno