dobrý den BaZiNgA, něco podobného jsem prožil, sice ne na vlastní kůži, ale stačilo mi to...takže mi běhá mráz po zádech...hezky se mi to četlo a líbilo se mi to (:-)...m
09.05.2020 08:33:48 | mapato
Dobrý den, děkuji za chválu :)
Naštěstí už hvězdy vídáme více, či méně, zase obě a doufám, že i to Vaše bezhvězdí je znovu rozzářeno :)
09.05.2020 08:52:12 | BaZiNgA
Brava..
Budu zlej, ale nerad. Rým je tu nadbytečný a celé dílko oslabuje. Myšlenka se mi líbí. Zřejmě inspirace v Malém princi.
13.05.2019 13:03:55 | Now
Někdy v polovině je trochu nelogické "však". Básnička vyšla pravdivě beznadějná, bez života s unavenými těžkými obrazy (tok myšlenek, had kamarád, proutku mávnutí, klobouk, hvězdy nevídáš) pravě tak jako smrt na lůžku zřejmě bývá. V tomto případě čím lepší přiléhavější vyjádření, tím smutnější depresívnější je výsledek. I otázka po souběžně probíhající smrti dítěte zaznívá bez výčitky, beze vzdoru, spíš jako konstatování. (Na vzdor už není síla). Vážná podstatná práce.
12.05.2019 07:45:37 | Karel Koryntka