Je těžké abstinentem být,
když každý se chce o tvém přesvědčení přít.
Svůj život si chceš po svém žít,
a se svou rodinou už jen šťastný být.
Nenávidět alkohol díky ostatním lidem?
vždyť je to pouze voda promíchaná lihem!
Tolik zla ukryto ve sklence,
dokáže probudit zákeřného vetřelce.
( Uvnitř každého z nás... )
Občas přijde pocit zlosti,
klepající až na tvé kosti.
Také strach a silný stres,
pocit, že na tebe spadla klec.
Proč sám se tak cítíš,
když sám nepiješ?
Nikomu přeci neublížíš,
tím že nepiješ!
Tvé děti k tobě vzhlíží,
tak se snaž!
(Ať jim tvé rozhodnutí neublíží…)
Být abstinentem těžké je,
když okolo tebe spousta lidí alkoholu holduje.
Nutí tě pít s nimi snad?
Proto je musíš pořád odmítat!
Pocit, že jsi jiný, díky tomu máš?
Neměj!
Buď na sebe hrdý, to ty jsi pán !
( ne oni ...)