Kráčela do světla rozvitou větou,
někdo ji rytmem polem krokem lámal,
ptala se patama po pěšině,
ztratila vlastní počátek z řek,
prokvetla do těla vlídnou vodou,
rýmem ji provoněl, rozmarýnem zalhal,
podlehla ledva v zátočině,
uvila víla do věnečku věk.
Maková sukénka opadává ladem,
náprstník bez jehel černých včel,
bez dechu do mechu noc se vmilovala,
studánky očí hádanky ze skla,
nachová láska práchniví dřevem,
ztratil ji, chvěl se, když zapomněl,
ve spěchu potměchuť slibovala,
pro hádky z pohádky slova vetkla,
volná se rozlila podvečerem.
....Ani už nejde nic dodat,jen volně dýchat a prodýchat se k noci,co vmiluje se skrz naskrz,aby vlídná voda protékala a darem osvěžení očišťovala.....Jiří,čtu si s potěšením.....Tvé poetično je prodchnuto krásou,která je mi blízká.....Ji./úsměv/
28.06.2022 15:42:16 | jitoush
Má milá Jitřenko, jsem rád, že prodýcháváš slovem, tak vnímavá svou samotnou podstatou. Potěšení je na mé straně, milá Světlosvitná, děkuji za Tvou přítomnost
01.07.2022 22:48:32 | Akrij8
Voňavé květy všech bylin..jako po dešti:)
27.06.2022 10:05:16 | jenommarie
Děkuji Ti, milá Maruško, to bude tím deštěm a všudypřítomnou krásou
01.07.2022 22:46:13 | Akrij8
No a krásně, že umíš se dívat
i nám to sem do modré dát *:)
Krásný víkend a spousty krás kolem
..ať si posbíráš, děkuji TI Jiříku*.
Však to léto umí čarovat.
02.07.2022 09:52:31 | jenommarie