než tě zastřelím

než tě zastřelím

Anotace: ---

 

Musela toho dne vyházet všechny bezejmenné luční koníky ze starých knih

vlastně to byly jen záložky

vlastně pokaždé stejný obličej

/pak mohla vejít/

kmen vedle kmene kůrou po jehličí

vítr zatíná drápy do živého lýčí a někdo pořád nahlas křičí

tak piš napiš všechno co vidíš pravým okem

/zapsala si/

píšu tě pomalu lásko

svou zvrácenou něhou

všechnu tu chuť vánočního jmelí

než natřou tě stříbřenkou

než tě zastřelím

propaluješ mým nocím oči oharky típnutých špačků a chlastem

pak sténáš Otčenáš

ve vlasech něčí rty a zmatek divokých včel s připnutou broží

pokoušíš se ještě jednou ožít

-------------------------------------

viděla jsem na cestě zlatou rybu vylovenou vydrou

už bez třech přání

viděla jsem černé čápy

proplétali hnízdo výběžkatou svídou

viděla jsem

smrákání ve kterém z podzemí vzlétali chrousti všichni začali housti

až zvuk naplnil zahradu i dům

zdál ses mi

pod háčkováním ječmene něžnou křivolakou brázdou     zdál ses mi

z dlaní vyklouzl had

hlad s mnoha prsty hladiny

 

NYC

 

 

Autor Philogyny1, 23.06.2024
Přečteno 131x
Tipy 18
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, zase já, RadekČ, jort1, Kan, J's .., cappuccinogirl, Sonador, Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

viděl jsem...

24.06.2024 19:36:54 | enigman

líbí

slyšel jsem ten sténajíci Otčenáš

24.06.2024 08:22:39 | jort1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel