DNO BEZEDNÉ

DNO BEZEDNÉ

Anotace: taky jste už někdy přešlapovali stále jen na místě?

 

 

DNO BEZEDNÉ

 

 

 

sedím venku na lavici pod starým kaštanem
kolikpak mu je asi let?
kolik ubožáků už viděl

z posledních sil se potácet?


co si asi myslí,

jaký je ten náš Svět...?

 

mezi jeho větvemi

slunce dopadá na desku stolu
jsme jakoby tu srostlí spolu
já, stůl, ten kaštan a jeho stín
a slunce

co odráží se v číších chladných vín...

 

nechť přeje nám světlo milosrdné

taky trochu stínu
v jeho chládku pak

sedávám si občas tam k tomu vínu


však ani v plné číši

nenajdu dno bezedné
to co snad najít bych chtěl

vždycky nějak minu...

Autor mapato, 21.09.2024
Přečteno 61x
Tipy 17
Poslední tipující: jort1, Jan Kacíř, Iva Husárková, Marten, zase já, Ondra, jablonka, Pablo Kral, mkinka, cappuccinogirl, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Často minem
Se s bezedným vínem
Bezedným dnem
I bezedným klínem...

Kdo je tím vinen?


Ráda jsem si tě zas kousek přečetla, moc pěkné dílko, blízké:-)*

21.09.2024 07:43:34 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí