Anotace: radost snění
až na vysněné skále mezi lišejníky
jsem šťastně zabydlel svůj nudný kraj
kde pustořeč byla původní modlitbou
a zplihlé káně létajícím domácím psem...
...uhodila léta prasklin
čas drolil skály
naštěstí však
se nebylo kam zřítit
dunění mořského příboje
zalétalo sem jenom v přeludech
kobaltovou modř oceánů
jsem spíše dychtivě vyhlížel
vždyť v jinošství jsem toužil
být strážcem majáku
a varovat zbloudilé lodě
před útesy mého hájemství...
přichází za mnou občas
má bývalá láska
žijící kdesi v dáli
na nějakém ostrůvku
mezi plovoucími písky vzpomínek
její rty okoralé žízní
svlažuji douškem
mlčenlivé přízně
a někdy tu u mě přespí
na loži ze smaragdových mechů...
mlčky se pak rozloučíme
a já uklidím v kamenné jeskyni
vyhážu cetky jejích darů
a sezvu deště z blízkých mračen
abych nepoznal slzy
řinoucí se mi po tvářích
větrné družky skotačí v kleči
zhluboka vdechuji blankyt nebes
v závratích stoupám
za plachými draky
do vyhnanství pohádek...
...i můj sen byl maják...:)
09.12.2017 07:45:11 | Jort
mluvil jsem s člověkem, který se měl stát strážcem majáku-jeho radost byla bezmezná..přiznám se, že jsem mu záviděl..:-D*
09.12.2017 07:53:59 | Frr
Být ve vyhnanství lásky a pohádek, znamená alespoň chvíli skutečně BÝT. Nádherný počin, Jiří
09.12.2017 03:50:42 | Akrij8
lépe chvilečku ve snu sebou Býti-než v bdění pořád naprázdno pantem mlíti.....díky za pochopení, Jiří souznělý**:-D :-))***
09.12.2017 05:28:07 | Frr
Sonet 78 :
Já mám tě jen, jak míváme svůj sen:
ve snu jsem král - a žebrák, když je den.
**ST**
08.12.2017 17:22:34 | Anděl