Podvečer
Sedím ti u pat
zavinutá do tvé síly
do tvé mohutnosti
chtěla bych splynout
s moudrostí let
kterými hledíš na hemžení lidí
vím, že mě vnímáš
o to víc mízíš
pod zvrásnělou slupkou kůže
chtěla bych spočinout
ve tvém kořání
jím nahmatáváš
ukryté poklady země
cítíš její chvění
a do vlasů ti vítr vplétá
dechem písně nebes
rozvíráš se
jako vzhůru otočená dlaň
co na svých prstech
nechává spočinout ptákům
ševelíš o nesčetných osudech
které tě mnohdy minou
bez povšimnutí
bez toho, aby vzdaly úctu
životu
skrytému v tobě
životu
který svým výdechem daruješ
mlčky se díváš
propouštíš zprávy
do vesmírných úložišť paměti
jen průsvitné Dryády
ukryté ve tvém sloupoví
šeptají spočinuvším
ta tajemsví do přimknutých uší
Přečteno 701x
Tipy 24
Poslední tipující: život je pes, Amonasr, Móny, bogen, Jort, Anděl, Frr, knihomolka, jitoush, Fany, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)