Anotace: ... když si nejste jisti, jak dál...
Ach lásko, pomoz… prosím…
S Karlem z Čapků listuji v Listech ze země toreadorů a přemýšlím.
O míře násilí, o chlebu a hrách a volám tě, volám na poradu, co s tím, jak to chápat, jak to cítit… jak… jak dál… a koně právě zatáčejí na Taxis…
Za Josefem hledím do dáli, kde v mlhách beznaděje a křivd volajících do nebe, rýsuje se jeho hromadný hrob, krev se slzami stéká po paletě rozlámané lesklými holínkami a kostěné brýle vykukují z bezedného bláta hnusu celého lidstva…
Ach lásko, zvedni ty pomačkané listy plné otázek, vezmi do rukou zbytek palety; půjčím ti krev svého srdce i slzy zoufalství a namíchej mi z nich barvy naděje, lásky a krásy… to dokážeš… jen… ty, přece…
Pospěš, první koně již skáčou, za proutěnkou se šklebí bezedný… příkop… a...
... "Koně se také střílejí" ...
jsou chvíle, kdy se tomu těžko věří... a zdá se to být až příliš jednoduché, když svět a člověk je tak složitý, ale... odpověď na vše je prostě opravdu "jen" Láska... skvělý, a mimořádně silný text*
13.10.2024 20:56:18 | Sonador
...Určitá marnost občas padá na každého z nás.......tedy vyhledat záchytný bod,
odkud zaprýští něco nadějného......třeba,že zítra můžeme zasejc něco začít......
.....vzpomeň si na ni.....vzpomínka je spojení.....Ji./úsměv/
13.10.2024 20:12:32 | jitoush