z čeho vlastně...
možná
z planet vody a dřeva
z diamantů a jablečných slupek
co se mohou znovu přeskupovat
a stát se třeba hvězdou
měsíčním prachem
hřebem v kolejnici
nebo přezkou na opasek
teď i tenkrát
tady a tam
železo v mé krvi
bylo kdysi římským pluhem
když mi stáhnete kůži
uvidíte na kostech podivné obrazce
které tam vyryli dobrodruzi
co válčili s mořem
nebo pronikali džunglí
a kreslili severní hvězdy
z různých časových pásem
mezitím oráč krájí
půdu mou krví
rozmýšlí co by zasel
a všechno to pěkné se pojí
s tak hlubokým smutkem
že to musí být láska
Přečteno 295x
Tipy 22
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, Malá mořská víla, piťura, Amonasr, Anděl, Joe Vai, bogen, jitoush, Ruda Štola, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)