Anotace: Nástin poetiky, která bude usilovat o sblížení nejstaršího s nejsoučasnějším, o pojetí stavebných dějin a stálé touhy. V pozadí jsou úvahy o překladech a o studování nemateřských jazyků.
Je smutné, že nejvíc si u tebe všímám slova "bytí" a trochu mě mrzí, že tvoje existence je tak dekadentní. Přesto ST.
09.10.2010 23:29:00 | myší královna
Zřícího otroka,
jenž (sice) nosí vonné masti (=otročí), však "vidí ve své mysli všechno jak v zrcadle..."
Jedná se tedy o otroka, který není hloupý (což je v rozporu podle myšlenky, že ten, kdo je hloupý, musí dělat otroka).
Vykonává tedy otrocké práce a je lidmi za něj považován, ale vnitřně jím není.
09.10.2010 19:31:00 | ludmil